Hey click me..

Tuesday, 21 January 2014

Modesty Jubah for Sisters :)

Assalamualikum

Hi im back! Work has been hectic over the past few days, with new tudung project, and of course im doing it with A. Choosing the kain and stuff has been great and now just waiting to launch them.. ok peep pls wait for it ok, and do support me ya.. because this my very first time doing such things.. Hopefully it becomes a masterpieces that every sisters looking for..And i promise its going to be the latest modest fashion in 2014.. :)

Ok last couple days i received my parcel, with something that really suit my taste, and im absolutely loving this fancy, blocking-colored jubah.. And the thanx goes to the the owner of Affinity for Modesty for the stunning jubah. Oh my goodness i dont know how to tell u how much i love this jubah dress.

Apart from the stunning colors, what i love the most is the "sulam" on it. U know its so unique and the "sulam" do the talking and tells everyone that jubah comes from middle east. And the best part is, the material that made from soft cotton yang u know super comfortable for all day wear. Sesuai sgt pakai kt Malaysia ni because the material yang sejuk je.


What more can i cay? this jubah dress really fit me. :)  im wearing S size and i think it can fit for M size wearer too. and dont worry sape2 yang tinggi pon poleh fit this size, coz its quite labuh for me..tp i da jahit sket..



Sulam-sulam tu mmg best..bile tgk detailing macam x pecaya these sulam is real.. daripada benang yg tebal tuh.. Arabian sgt u olllss



I pon ape lagi..terus fefeling Arabian girl selaluh. sila jgn muntah hokeh



Serius sgt selesa. bile dpt jubah ni terus pakai, x iron pon..material die x senang kedut gitu.


ok u olls ape lagi, kalo berkenan boleh la cepat-cepat order ..to order boleh click here. ok happy shopping.. till we meet again. byee have a good day and ASSALAMUALAIKUM..

Thursday, 16 January 2014

Middle East Jubah n Dresses

Assalamualaikum to brothers n sisters..

I have a good news for our dearly sisters whose
looking for Jubah originally form Middle East..
And i would like to suggest
 this new blogshop that offer u jubah dari timur tgh yg mmg fancy one..
cantik and i suke materials die yg more to satin n chiffon..
seriously jubah nowadays are mostly lycra u know..
well im not a big fan of lycra.. :(  
concept this blogshop memang for muslimah..dress n jubah die mmg beza sket dr yg kite biase tgk.. 
coz i pon mmg suke pakai jubah..tp selalu pakai jubah hitam je..so terpikir nak try yang fancy-fancy sket


yep back then i realy loves black jubah..tp nak try yg fancy-fancy plak sekarang


unik kan this one..short sleeve, tp for us muslimah boleh pakai dgn inner :) :)



This blogshop is kinda new..but dont worry its a valid one..well try visit this for more photos: http://amodesty.blogspot.com/  I believe later the owner will update more..give her some time oke..tp for those yg nak order mmg da boleh :)

here some sneak peaks..boleh ler tgk2 dulu..i pon terpikir nak yg short sleeve tu.. ^_^










nak details lagi boleh la tgk sendiri je.. :) happy shopping..hope this will help u sisters to find ur ideal jubah ..have a good day every one..

Thursday, 9 January 2014

Midnite self-motivation blogging

10 rules to success..10 rules to achieve ur goals

1) ignore what others think about u
2) ignore what others talk about u
3) ignore any negative feedback
4) never ever give up
5) keep trying
6) do not hesitate to ask
7) be humble n continously learning from others.
8) do research n set ur stategy
9) do not afraid to fail. Once u fail doesnt mean u are forever fail.
10) have faith in urself. Pray pray n pray..

And always reward urself with anything u love.. U deserve it for every effort u put on..





Tuesday, 7 January 2014

Diary for everyone

Assalamualaikum..

Hari ni i menulis very quick ..yeah typing using handphone, not a pleasure one for sure, i prefer laptop or at least my ipad..things will be easier with a bigger keyboard..agree?
I've got to confess one thing, my writing hobby is getting worst..i need to write, i always feel a sudden urge to keep everything recorded..u know this is going on since high school, where i used to write a diary (the diary was a gift from myself to me but then years back when i start reading it again, OMG, i just discovered how childish i am :p :P :p >malu dgn sendiri jekk<) So i take a real quick action, koyak2 kan and then throw it away.. problem solved!!

But now i've found a new solution for my hobby, so that no one can read it..Using my smartphone, these apps are super cool..its like u can write anywhere, anytime and its really convenience.. and dont worry no one can ever read it..but im not sure this application availabe for android user..

The app from apple store. DAYRE.

How it looks like on the screen


u can even check in..
And this is how u can costumize it..on ur very own timeline.
make it look even fancier..adding some photos with detailing..u will keep re-reading it
Besides, u can even be friends with other users, more less like a sosial network but more easier to write things here. But then its ok if u want to keep it private..make a diary just for urself  (because that what a diary is..writing things that u only can read them)..

ok and dis one is the apps that i used to write things throughout my final year at UIA..and now i realy love to read it.. i wrote everything here, like my journal..let see this app ; My W Days

this is a cute diary..u can even secure it with a password..



this is mine



happy writing everybody..bye!

cute right?



ESP Shaklee

Kelebihan dan Khasiat ESP Shaklee

Hari ni saya nak cerita serba sedikit tentang one of our best selling and howttt supplements, yang wajib dicuba oleh anda. Tak lain x bukan produk HOWTT ini adalah ESP atau nama panjangnya Energizing Soy Protein




Tak dinafikan, berlambak-lambak suplemen protein di pasaran sekarang, dan sebelum saya mencuba Shaklee, saya dah cuba a few product protein based ni. Setiap satu ada kelebihan tersendiri, tapi bile consume ESP, saya terus stop guna yang lain. Kenapa? Kerana saya telah yakin dan suka dengan kualitinya yang membuatkan saya percaya ESP adalah suplemen protein yang terbaik. sangat banyak khasiat daripada ESP ni..semua ada dlm ESP ni atau dalam kata laen all in one gituww..Selain rase yg sedap dan boleh disediakan dgn pelbagai  cara, ESP juga sangat senang utk disediakan. Dan yg plg saya suka part yg saya boleh grab ESP ni on the go..because pagi-pagi saya memamg rushing..nak g keje lagi nak mekap lg..so memang sesuai la ESP ni diambil sbg breakfast. dan yg best jugak ESP ni boleh membantu rase kenyang, sampailah waktu lunch.



Kenapa pentingnya protein dalam diet harian?.

"Protein adalah asas kehidupan sel-sel tubuh kita. 25% daripada tubuh kita terdiri daripada protein - kuku, rambut, kulit dan otot. Oleh itu, secara tidak langsung, protein juga adalah 'makanan' kepada sel-sel tubuh kita. Tubuh kita memerlukan protein yang cukup dan juga berkualiti demi membantu untuk memperbaiki sel-sel yang rosak, mengganti sel-sel yang lama dan membina sel-sel baru yang sihat. Sel-sel tubuh yang sihat pula penting demi membantu penyerapan optimum nutrien ke dalam tubuh kita." 


 Kelebihan Energizing Soy Protein 
  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan
  • Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung
  • Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
  • Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
  • tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
  • Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.
  • Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

jom kita tengok testimoni- testimoni pengguna ESP:






Jadi, jika anda ingin mengetahui lebih lanjut ttg ESP ni, bolehlah dapatkan konsultasi secara percuma dengan saya. Insyaallah saya dapat membantu anda untuk membuat pilihan yg lebih bijak
Untuk pertanyaan dan tempahan, bolehlah hubungi/sms/wassap: 019-977 0326 
Atau emai : hananinae@yahoo.com 
Facebook page: https://facebook.com/hananiena

Monday, 6 January 2014

Kebaikan Vitamin C dalam Chewable Vita C Shaklee

Assalamuaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca sekalian..

Hari ni saya nak cerita sket tentang khasiat Vitamin C Shaklee ni. Kalau anda kenal saya, anda pasti tahu saya ada masalah resdung yang agak kronik. Pagi-pagi pergi kelas selalu bersin..memeang sangat x selesa..Jadi saya selalu cari produk/vitamin yang dapat selesaikan masalah saya ni..akhirnya seorang kwn bagi saya cuba Chewable Vita C Shaklee secara percuma untuk selesaikan masalah resdung saya yg agak kronik ni..seminngu mencuba, alhamdullillah, kesannya memang dapat saya rasai.. bangun pagi, still lagi bersin, tapi x seteruk sebelum ni, muka dan mata kurang gatal..sekarang dah nak dekat sebulan saya consume Chewable Vita C Shaklee, kesannya amat menggembirakan saya..Jarang sekali saya akan bersin masa bgn awal pagi sekarang ni..





Selain itu, vitamin C sebenarnya banyak memberi manfaat  kepada tubuh kita jika selalu diamalkan. Jadi kt sini saya nak cite sket ape yg menariknya ttg Chewable Vita C Shaklee ni dan ape pula kepentingan Vitamin C dlm tubuh kita..Menariknya Chewable Vita C ini bukan sahaja boleh dinikmati oleh kanak-kanak berusia 4 tahun ke atas tetapi turut boleh dinikmati oleh orang dewasa yang tidak suka vitamin berbentuk pil yang perlu ditelan dengan air. Mudah sahaja untuk makan Chewable Vita C ni. Hanya perlu hisap atau kemam sahaja di dalam mulut.mmg senang u olls!


Antara Khasiat Vitamin C yang diperlukan oleh tubuh seseorang


Secara asasnya kebaikan Chewable Vita C ini sama dengan Sustained Released Vita C. Apa kebaikannya? Jom kita baca!

  • Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh
  • Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan
  • Chewable Vitamin C Shaklee menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat
  • Meningkatkan sistem imun tubuh
  • Sangat sesuai untuk orang sukar atau tidak suka makan pil atau tablet
  • Rasa oren semulajadinya sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasan
  • Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan
  • Tabletnya lebih kecil dari SR Vitamin C Shaklee jadi mudah untuk makan atau telan
  • 1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg
  • Manfaat Vitamin C Sangat bagus untuk menjaga kecantikan kulit dan awet muda 

Keistimewaan Chewable Vita C

  • Rasa Chewabe Vita C tak pahit dan masam macam SR Vitamin C shaklee
  • Boleh buka sebotol demi sebotol untuk menjaga kesegaran vitamin
  • Boleh makan ikut pilihan masa sendiri (contoh 3 biji lepas sarapan, 2 biji lepas makan malam)
  • Boleh kongsi dengan anak-anak berusia empat tahun dan ke atas  juga.

Keperluan Vitamin C dalam badan kita:

  • Membantu meningkatkan antibodi dalam tubuh supaya sistem imun tubuh lebih tinggi
  • Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam
  • Menguatkan struktur gigi dan gusi
  • Perokok @ mereka yang bergaul dengan perokok memerlukan vitamin C
  • Membina kolagen (sebagai bahan pengikat/pelekat) dalam membinan dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan
  • Pengambilan vitamin C yang mencukupi dalam diet seharian dapat mengurangkan risiko tekanan darah tinggi
  • Membantu proses penghadaman & penyerapan zat besi
  • Individu yang sering stress (tertekan), penat, letih, lesu serta sibuk dengan urusan harian memerlukan vitamin C. Pengambilan vitamin C yang mencukupi dapat membantu mengembalikan hormon stress (hormon yang melawan stress)
  • Bertindak sebagai anti kimia yang menjadi racun dalam tubuh seperti nitrates dan nitrites
  • Memberi perlindungan terhadap penyakit jantung dan mengehadkan 'oxidation' terhadap kolestrol jahat
  • Membentuk Sel-sel darah yang baru (setiap 3 bulan darah dalam badan akan bertukar)
  • Membantu memulihkan selesema, resdung dan bersin waktu pagi.
  • Membantu dalam proses pemulihan kudis
  • Pengambilan vitamin C sebanyak 1000-5000mg sehari dapat mengurangkan risiko /melawan penyakit barah seperti kanser oral cavity, kanser kerongkong, kanser saluran penghadaman, kanser serviks, kanser usus besar (rektum), kanser payudara dan kanser paru-paru
  • Bertindak sebagai "Protector Gate" - setiap masa mesti berada dalam badan kerana sifat vitamin C adalah larut air.


Vitamin C Mudah Rosak disebabkan:

  • Mudah musnah oleh pencemaran udara dan air. Perokok yang merokok sekotak rokok sehari membakar 500mg vitamin C dalam tubuh.
  • Mudah musnah disebabkan stress (tekanan) - fizikal dan mental
  • Mudah termusnah oleh oksigen. Pendedahan buah-buahan dan sayuran yang telah dipotong dan dibiar terdedah terlalu lama pada udara sebelum digunakan akan mengurangkan kandungan vitamin C. Selain itu, memasak terlalu lama @ suhu tinggi juga merosakkan vitamin C dalam makanan

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan ttg vitamin ini, bolehlah dapatkan konsultasi percuma dengan saya. InsyaAllah saya akan membantu anda untuk membuat pilihan yg bijak. Anda juga boleh mendapatkan harga promo utk january dan february ini. 

Hubungi/sms/wassap/wechap/lini : 019-9770326
email: hananinae@yahoo.com
facebook: https://facebook.com/hananiena


Sunday, 5 January 2014

Restoran Berputar KL Tower

Assalamualaikum to all readers..Semoga semua berada dlm keadaan sihat sejahtera.. :P (eh macam tulis karangan surat kiriman mase sekolah2 dl plak..hehe)

OK  penah x korang tercari-cari tempat nak celebrate birthday/ anniversary yg unik and romantik gituw??? kalo ade kat sini yg tercari-cari tempat ekslusif, unik and romatik for ur partner's special day tu boleh la try 360 Revolving Restaurant @ KL Tower. This might be a graet idea for u. Trust me, ur partner will be like " wow, this is really romantic. OMG OMG I love it! (especially if this is a suprise by ur guy)"

quality gamba low sbb mlm n tangkap gamba gn i hp samseng jo..sbb xkan la nk bawa camera nikon yg besa gedabak tu kan..

Excited me is always excited
I went to this restaurant before for a dinner, and it was a surprise from him (by him i mean my husband lor..). And me, as a normal girl of course i was like superr happy and touching and laughing and cam-whoring and giggling  and KOYAling and stuff. Before this i only see KL tower from distance and always wonder what they have in there, the towel is very slim, even slimmer than me (of course la nampak kecik cause i view from distance distance).

Seeing is believing....


So ape yg specialnya dinner kat restoran berputar-putar ni? x pening kepalo ko u ols? hehe..ok from this revolving restautant u can watch KL pass by at the top of MENARA KL.. What a great view people! The dinner buffet features with a wide rage of Malay dishes, while the International Cuisine and Japanese cuisine are consistently good..mmg semua sodap! berbaloi-baloi u olls..And of course there's a dress code (formal one) but that makes the dinner more romantic kan?..hihi..sambil makan smbil pusing-pusing tgk view satu kl..n the best part is ade local band, yg xdela nyayi2 smpai bingit telinga tu, tp mostly lagu-yg tenang dan slow gituww..

tgk binatang-binatang dl before masuk..gamab menatang xde gamba sendiri je ado

here my hero..while waiting utk makan..

Malay Cuisine corner

Owh well, besides dinner, u oll boleh juge pergi for lunch buffet, or evening tea or hi- tea. The price of course will be cheaper from dinner. So kalo nak dtg sini kene book dulu. boleh tgh website ni for more details..http://www.atmosphere360.com.my/. And skarang ni ade promosi utk new year..

Enjoy the view from observation deck.

And one more thing before start makan2 tu boleh dl enjoy the view outside the KL Tower. tempat ni tenang sket, so different from KLCC. Ade mini park, boleh tgk menatang-menatang comel kt situ.. and ade byk sudut bergambar, mcm kereta kuda..SO conclusion, mmg best ler..






Friday, 3 January 2014

Set Ibu Menyusu Shaklee

Assalamualaikum and hi to all Mommies and Mommies to be as well..semoga anda sentiasa didalam berkat dan rahmat-Nya.

Entry kali ni sy ingin ceritakan ttg Set Ibu Menyusu daripada Shaklee.
Daripada review yg dibuat, set ini plg mendapat perhatian terutama daripada ibu-ibu menyusu dan juga pregnant woman yg tgh buat preparation utk si comel mereka. Saya sendiri x boleh la nak cerita byk pasal set ni sbb sy sndiri belum pernah ade baby dan mmg xde pengalaman menyusukan anak..hihi..so sy study pasal set menyusu ni, ternyata mmg byk testimoni oleh pelanggan ttg set ni.


So hari ni entry ni berkaitan ttg set menyusu dan cara utk penghasilan susu yg ibu yg penuh nutrisi, pekat, meriah dan juga menggiurkan gituw.. hmm kalo lah kite sume ingat cane rase susu ibu mesti best kan..hehe..okla2 back to the story that im going to tell u..satu shj tips yg ptg buat ibu2 semua utk meghasilkan susu yg byk serta penuh dgn nutrisi iaitu dgn mengekalkan tenanga untuk diri sendiri dan kekal cergas serta sihat. Yela kan, ibu-ibu bkn shj nak berkhidmat utk bdn sendiri, tp nak berkhidmat jg utk si kecil cinonet. Nak pastikan bayi2 rase kenyang dan kurang meragam bukannya senang, kene pastikan diri sendiri sihat dulu baru boleh sukses k..

Jadi, untuk kekal sihat dan bertenaga, ibu-ibu disarankan utk mengambil vitamin sbg tambahan atau sbg booster utk penghasilan susu. Teorinya senang je, ibu sihat, maka penghasilan susu pon sihat. Bukan itu shj, malah susu yg dihasilkan jg penuh nutrisi, yg mana sgt penting utk perkembangan si kecil.

Daripada review yg sy bace, seorang costumer  memberitahu sejak dia mengambil vitamin/supplement utk ibu menyusu ni, si comelnya tidak lg meragam dan cepat lapar. Tidur malam pon kurang tergangu. Jika sblm ni bayi dia cepat lapar dan kerap menyusu sehinggakan dia berasa berputus asa utk menjayakan proses menyusu.
So mama-mama, ibu-ibu, mommy-mommy kat luar sane, sekarang masanya utk anda bertindak bg memastikan proses penyusuan bayi anda berjalan lancar. Insyallah apa yg sy akan kongsikan hari ini dpt member manfaat kpd semua ibu-ibu menyusu.
Hati yg tenang, badan yg sihat dpt menggerakkan semangat minda utk penghasilan susu dgn byk. Oleh sebab itu, Shaklee byk membantu ibu-ibu menyusu menjayakan tempoh penyusuan sehingga 2 tahun malahan lbh lagi.. 

Jom kita usha-usha apa yg Shaklee tawarkan kepada ibu-ibu dan bakal ibu.

    1)  Set B- Set Asas Vitamin Ibu Menyusu Dengan Alfafa Complex
Mengandungi 4 Vitamin asas bg ibu menyusu:

Vitalea (Multivitamin)
B-Complex
Vitamin C
Alfafa Complex.



Set B sgt sesuai bg ibu menyusu yg tidak menghadapi apa-apa masalah dlm penyusuan dan ingin memperkaya khasiat nutrisi dalam susu ibu.
Kelebihan Alfafa Complex pula adalah sbg “milk booster” selain meyelesaikan masalah lain spt merapatkan keintiman, menyelesaikan masalah keputihan dan yg plg best boleh betindak utk DETOX (nyahtoksin dlm tubuh). Manfaat Alfafa juga dpt menjadikan susu lbh pekat, bg memastikan si comel lbh kenyang.

2)  Set Eu 4 Pack- Set Vitamin Ibu Menyusu dgn Ostematrix tanpa Alfafa Complex.

Set ini megandung 4 jenis Vitamin asas iaitu:
Vitalea (Multivitamin)
B-Complex
Vitamin C
Ostematrix (Kalsium dan Magnesium)



Kalsium amat penting untuk memberi sokongan kpd ibu-ibu menyusu terutamanya ketika PMS. And you know what ketika saat-saat PMS pengeluaran susu ibu akan berkurangan disebabkan paras kalsium yg rendah ketika ini. Tambahan pula, kalsium dpt menguatkan struktur tulang dan gigi ibu menyusu krn penyusuan akan mendedahkan ibu-ibu kepada osteoporosis yg tinggi kerana ibu-ibu sedang mengeluarkan kalsium untuk si bayi.

Kalsium juga berfungsi utk meningkatkan pengeluaran susu dan juga sesuai utk ibu atau anak y galah pada alfafa. Juga sesuai bg ibu menyusu yg tidak gemar minum susu atau anak y galah pada laktosa.

3)  Set E- Set Vitamin Ibu Menyusu Dgn Ostematrix (Kalsium)

Set ini mengandungi 5 Vitamin asas iaitu:

Vitalea (Multivitamin)
B-Complex
Vitamin C
Alfafa Complex
Osteomatrix (Kalsium)



Set ini sesuai bg ibu menyusu dan anak yg tidak menghadapi alahan terhadap alfafa tetapi mempunyai alahan kpd laktosa.
Juga sesuai utk ibu menyusu yg kurang mengambil kalsium dlm diet , juga sesuai bg ibu yg tidak gemar minum susu. Set ini bagus untuk ibu dan anak kerana mengandungi semua nutrient dan zat yg lengkap utk keperluan kesihatan ibu dan anak disamping membantu pengeluaran susu ibu yg banyak.

4)   Set Triple M- Set Vitamin Ibu Menyusu yg Paling Lengkap (highly recommended).



Keistimewaanya adalah set ini dilengkapkan dengan ESP - Soy Protien Shaklee yang manfaat kepada ibu menyusu dan bayi. Sangat-sangat disyorkan kepada ibu menyusu yang menghadapi masalah dalam penyusuan iaitu, masalah pengeluaran susu yang tidak optima dan yangmenghadapi masalah kekurangan stok EBM (stok susu beku). 

Set vitammin ibu menyusu (Tripple M) ini juga amat sesuai bagi ibu menyusu yangingin memulakan 'relactation' dan untuk meningkatkan lagi pengeluaran susu ibu. Soy Protein Shaklee banyak memberi manfaat terutamanya kepada ibu. kerana selain membantu sebagai 'milk booster', Soy Protein Shaklee juga turut membekalkan protein yang lengkap untuk keperluan ibu seharian dan membekalkan tenaga berpanjangan. 


Manfaat set Tripple M ini juga adalah dapat memperbaiki kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh terutamanya ibu yang menyusu agar tubuh ibu menyusu dapat berfungsi dengan baik yang secara tidak langsung meningkatkan sistem pertahanan tubuh yang tinggi kepada ibu dan anak.

Diharapkan dgn entry ini ibu-ibu dpt memilih pilihan masing2 dgn bijak dan bersesuaian dg bajet..utk maklumat dan sebarang pertanyaan anda menghubungi sy di 019-9770326 dan insyaalah sy akan membantu anda untuk membuat pilihan yg bijak.




Thursday, 2 January 2014

January Birthday Issue

Assalamualaikum sume..

Hello pipol (actualy i was meant to say "people", but somehow my British accent is kinda killing me right now..hehehe :p ) hmm..sejak akhir2 ni suke sgt update blog, perasan x? hmm maybe because my body is releasing a 'feel-good' hormone that make me super happy now..yola, bile happy, here comes loads loads of ideas, ye dok? cane x heppy, TODAY IS MY BIRTHDAY PIPOL!!
ya! its my bithday.

a birthday shout OUT for myself;

Mr Google wish me a happy birthday.. Im the happiest girl for the momenttttttt..yeah

 happy birthday to meee
happy birthday to me, 
happy birthday to hana..hehe..enough menggedix!..

so, the truth to be told here, im not a BIG FAN of my birthday, coz people were like "HANA DA TUA!" ok i tell u what, its not easy being a JANUARY birthday girl. and its not any JANUARY, but it is on the 3rd of JANUARY, just 3 days after new year. And trust me, i've been through dis 'hardship' since primary school..huhu. Usually the school will start on 2nd or 3rd January every year, and here comes the saying like " oh hari ni harijadi hana ae, oh so u r the oldest in our class" and " hana la yg plg tua dlm kelas" sigh!

Nampaknya i da lame rase diri ni tua, since sekolah rendah lg..SOBS! 
BUT then here comes my SAVIOUR, after 25 years waiting..hehe
so today is my 1st birthday celebrated with my dear husband
while i was complaining about my January Birthday issue, he was like
"Xpe, u still comel" - Mr A

let this video speaks..how happy i am to be married with u.
To spend the rest of my life with u
Tq LOVE

video






Wednesday, 1 January 2014

Set Kecantikan Shaklee

Promo Set Kecantikan Shaklee (Beauty Set)

Assalamualaikum dan hi dear!
Akhir akhir ni ramai pulak yg bertanya ttg set kecantikan Shaklee.. ok Jom kita usha Set Kecantikan Shaklee yg boleh diamalkan untuk membantu mendapatkan kulit cantik, bersih, berseri-seri gebu dan glowing gituw. 

3 supplements asas ni terdiri daripada  Vitamin E, Vitamin C dan Vitamin B complex. Ok sekarang jom kita tgk apekah perananan setiap vitamin ni dlm proses mencatikkan kulit.



1)      Vitamin E
Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
Melindunigi kulit dr sinar ultra ungu
Menjaga kelembapan kulit
Menghapuskan radikal bebas yg merosakkan kulit.

Antara Khasiat Vitamin E Complex Shaklee


2)      Vitamin C
Sbg antioksidan kuat yg melindungi kulit dr pencemaran udara n etc.
Meransang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yg akan menjaga kekenyalan serta kehalusan kulit.
Mencerahkan kulit.




3)      Vitamin B Complex
Sbg pelembap
Mencegah pigmentasi
Melambatkan tanda penuaan
Mengubati jerawat

Hasil drpd gabungan Vitamin E,C dan B Complex:
Mengurangkan kedutan dan garis2 halus
Mencegah penuaan
Kulit menjadi lebih kenyal
Mencerahkan kulit
Melindungi kulit dr sinar UV
Mengurangkan parut jerawat
Menjadikan kulit wajah bersinar, cerah kemerahan

Siapa yang berminat utk consume produk ini boleh la hubungi saya. InsyaAllah, sy dpt membantu anda membuat pilihan yg bijak.

SMS/WASSAP: 019-9770326
Blog: hananieena.blogspot.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...